ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

1e bijeenkomst Landverhuizers was succes

door Gilbert | aug 31, 2018 | landverhuizers, multicultureel,

Het was dinsdagavond 28 augustus een gezellige drukte bij buurthuis De Driehoek aan het Zuiderkruis. Een groep Veenendalers met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden maakte plannen voor ‘de week van de Landverhuizers’ die volgend jaar wordt gehouden in het kader van het Gilbertjaar 2019.

Nadia Aliyat was erbij en vertelt enthousiast: ‘Het was een mooie, zinvolle avond! Veenendaal kent heel veel diversiteit. We hebben samen veel ideeën besproken voor een prachtige week vol multiculturele activiteiten.’ De ideeën lopen uiteen van een souk bazaar tot een modeshow met klederdrachten en van een gelegenheidskoor/-orkest tot een enorme wereldkaart waarop wordt aangegeven vanuit welke landen mensen naar Veenendaal verhuisden.

Tijdens de brainstormavond kwam burgemeester Piet Zoon langs om nog eens uit te leggen wie Gilbert van Schoonbeke was. Hij onderstreepte het belang van meedoen en meedenken.

‘De komende tijd gaan we op zoek naar meer mensen die willen helpen met het organiseren van de week van de Landverhuizers,’ zegt Nadia. ‘Alle hulp is welkom! Doe je mee? Je mag mij bellen. 06-12911000.’