ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column: Ben jij ook Veenendaal?

door Gilbert | nov 13, 2019

BEN JIJ OOK VEENENDAAL?

Je hebt in de Rijnpost en op Facebook verschillende portretten van Veenendaalse ‘landverhuizers’ kunnen lezen. Daarmee laat Veenendaal haar diversiteit zien. De stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal ondersteunt dit initiatief van Sanne Heymann dan ook graag.

Voor deze rubriek heeft Sanne de komende tijd plek voor nieuwe verhalen! Dus ben of ken jij een Veenendaler met een mooi verhaal? Iemand die één van de honderdtien(!) Veense nationaliteiten bezit? Of misschien wel een rasechte Veenendaler geboren, getogen én nog steeds wonend?

Laat op facebook.com/ikbenookveenendaal/ een reactie achter of stuur een mail aan sanne@creatiefnemer.nl.

Nog een portret ter inspiratie dan:

IK BEN OOK VEENENDAAL
‘Hoofdzakelijk voel ik me een echt Nederlands kaaskopje. Maar uiteraard draag ik mijn Oostenrijkse roots bij me. Al is het maar de liefde voor mooie houten hekjes zoals op mijn balkon of de schlagermuziek die ik zo af en toe luister (en meezing als niemand luistert, haha!).
Ik ben een kind uit een vakantieliefde. Mijn moeder was Oostenrijks, mijn vader Nederlands.Op mijn vierde ben ik met mijn moeder naar Nederland gekomen en zijn we na wat omzwervingen op mijn zevende in Utrecht neergestreken. Inmiddels woon ik alweer bijna 43 jaar in Veenendaal. Geen bewuste keuze, maar omdat mijn toenmalige man en ik een woning zochten in de buurt van ons werk. Sommige dingen moeten blijkbaar op een bepaalde manier gaan om terecht te komen waar ik nu ben en sta. Letterlijk en figuurlijk.
Wat overigens niet betekent dat ik het hier niet naar mijn zin heb. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waar ik nog naartoe moet. Ik heb een prachtig appartement, Veenendaal is lekker compact, je hebt alles dicht bij de hand.
Terug naar Oostenrijk ben ik lang niet geweest, maar volgend jaar ga ik weer. Samen met mijn zoon en dochter om de as van mijn moeder, die tweeënhalf jaar geleden overleed, uit te strooien. Én om de Sound of Music Tour te volgen. De film uit mijn jeugd die zoveel indruk heeft achtergelaten en altijd een rode draad is blijven spelen in mijn leven. Ja, dat stukje Oostenrijk blijft er toch altijd in zitten.’

Veenendaler #15 – Erna Scholten

#ditisveenendaal