ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column Gilbertjaar Verbindt – Rijnpost

door Gilbert | feb 20, 2019

Sinds 2017 ben ik binnen Elan enthousiasmeur geworden van de stadsglossy VEENS en het online platform Veens Nieuws. In die hoedanigheid liep ik vorig jaar zomer Roeland Tameling, de coördinator van het Gilbertjaar, tegen het lijf. Hij vertelde vol vuur over de bedoeling van het Gilbertjaar en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Ik geloof dat het Gilbertjaar waardevol kan zijn voor Veenendaal en daar zet ik me graag voor in. De media die ik samen met anderen beheer, wil ik gebruiken om meer aandacht te krijgen voor dit mooie initiatief. Zonder dat ik het in eerste instantie doorhad, blijkt het Gilbertjaar ook mij persoonlijk met Antwerpen te verbinden ‘Hoe bedoel je?’, hoor ik je denken. Nou, dat zit zo.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Laatst was ik op zoek naar een leuke marathon. In november ga ik de marathon van New York lopen en voor die tijd wil ik toch echt een keer alvast zo’n tocht van 42 kilometer hebben gelopen. Na heel veel speurwerk kwam ik bij de marathon van Antwerpen terecht. Ergens in mijn achterhoofd dwaalde er ‘Antwerpen… Antwerpen… Wat heb ik toch ook alweer met Antwerpen…?’ Een paar dagen later schreef ik me in voor de marathon van Antwerpen en op hetzelfde moment kreeg ik een mail over het Gilbertjaar binnen. Toen pas viel het kwartje… Gilbert, de stedenbouwer uit Antwerpen die in Veenendaal veel stof doet opwaaien, verbindt mij, Moniek die graag hardloopt, met Antwerpen! En zo zijn er heel veel vrijwilligers die het Gilbertjaar combineren met hun hobby.

Door Gilbert leerde ik het afgelopen jaar heel veel nieuwe mensen kennen. Mensen met elk een eigen reden om zich in te zetten voor een mooi Gilbertjaar. De een richt zich op onderwijs, de ander op cultuur, weer een ander op sport. En dan is er ook nog Gilbert Geeft. Stuk voor stuk prachtige initiatieven die Veenendaal dit jaar veel gaan brengen.
Eind april loop ik in Gilbertstijl de marathon van Antwerpen. Wil je weten of ik hem uitloop? Hou dan www.veens-nieuws.nl  in de gaten.

Moniek Smits