ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column Les Sabots organiseert uitwisseling – Rijnpost

door Gilbert | jan 29, 2019

Toen begin vorig jaar het idee om een Gilbertjaar te organiseren met Antwerpen bekend werd gemaakt zeiden Wim Veenendaal en ik, beide bestuursleden van Jeu de Boules vereniging Les Sabots in Veenendaal, direct: hier gaat Les Sabots aan meedoen. Wij gaan met Les Sabots naar Antwerpen! Vervolgens hebben wij op vele donderdagavonden het Gilbert Café bezocht en werden steeds enthousiaster.

Wij hebben vorig jaar contact met de Antwerpse petanque vereniging Fortje gezocht en deze vereniging stond direct zeer positief tegenover een uitwisselings weekend met onze jeu de boules vereniging. Na veel email verkeer zijn wij, samen met onze voorzitter Peter Verweij,  op dinsdag 15 januari 2019 naar Antwerpen getogen en hebben we plannen gemaakt en uitgewerkt. We hebben afgesproken dat we met 22 personen van 12 t/m 14 april aanstaande naar Antwerpen gaan.

Hier staat ons een leuk programma te wachten. Naast een geweldige Breugelavond gaan we uiteraard jeu de boulen met de leden van Fortje.  Ook gaan we de Brouwerij Het Pakhuis op de Vlaamse Kaai bezoeken Gilbert bier gebrouwen wordt en we krijgen o.a. een Gilbert van Schoonbeke thema-wandeling door het hart van Antwerpen aangeboden. Kortom geweldige dagen waar onze vereniging erg naar uit kijkt.

Als tegenprestatie komt de petanque vereniging Fortje half september 2019 naar Veenendaal toe. Uiteraard gaan we voor hen ook een leuk programma organiseren. Een onderdeel van dit programma zal dan o.a. een bezoek aan ons museum zijn. Uiteraard zal er ook weer een jeu de boules toernooi me onze zuiderburen worden georganiseerd.

Mochten er bij de lezers van de Rijnpost nog ideeën zijn die wij de leden van Fortje kunnen aanbieden dan horen wij dit graag. Graag tot ziens bij het volgende Gilbert Café, donderdag 21 februari aanstaande. Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via www.gilbertcafe.nl.

Hans van der Zwaan

Petanque vereniging Les Sabots

p.s. Zin om ook eens een potje mee te doen? Je bent van harte welkom! Kijk op https://lessabots.nl/ en wie weet zien we elkaar dan snel. Want er kan bij ons het hele jaar door gespeeld worden. Onze accommodatie bestaat uit 20 buitenbanen en 10 binnenbanen!