ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column Rijnpost: Maak kennis met twee bijzondere landverhuizers.

door Gilbert | jul 24, 2019

Zij zijn ook Veenendaal:

‘Weet je hoe ik Veenendaal noem? ‘My sweet Veenendaal’. Niet alleen omdat ik hier de liefde heb ontmoet, maar ook omdat ik voel dat dit mijn plek is. Dat hier kansen liggen. Mijn toekomst. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat ik in 5 verschillende landen heb gewoond en in totaal 27 keer ben verhuisd. Ik ben geboren en opgegroeid in Caracas, Venezuela. Dat is en blijft mijn eerste land. Maar ik heb ook een Spaanse nationaliteit en heb in Amerika gewoond. Voor mij voelt dat niet vreemd. Ik ben opgegroeid in een gezin waarvan alle familieleden op verschillende plekken hebben gewoond of nog steeds wonen. Mijn hart staat open voor verschillende landen en culturen. Ik vind de fietscultuur fantastisch, doe hard mijn best mijn Nederlands te verbeteren en verdiep me in de cultuur en geschiedenis. Ik vind Nederlanders warme mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en iedereen kijkt naar elkaar om. Alles is goed geregeld hier. Een groot contrast met hoe de situatie op dit moment in Venezuela is. Als ik eraan denk huilt mijn hart iedere dag en ik durf niet te voorspellen hoe de toekomst daar zal zijn. Gelukkig weet i k wel waar mijn eigen toekomst ligt. Hier. In My Sweet Veenendaal.’

– Amarú Mago Cordido

‘Ik ben geboren in Israël. Een prachtig land. Als ik niet getrouwd was geweest, dan zou ik daar nu weer wonen. Maar je kan het leven niet voorspellen. Net zoals ik nooit had kunnen denken dat ik nu in Veenendaal zou wonen. Waarom Veenendaal? Omdat het hier groen is. We waren toe aan een nieuwe plek, een nieuwe stad en waren vooral op zoek naar een modern huis in een groene omgeving. En zo is het Veenendaal geworden. Maar het had net zo goed ergens anders kunnen zijn. Net zoals dat ik net zo goed in Brazilië of Amerika geboren had kunnen worden. Mijn ouders zijn van oorsprong Roemeens en geëmigreerd naar Israël. Maar ik heb familie over de hele wereld. Zelf heb ik ook 25 jaar lang de hele wereld over gezeild. Misschien pas ik me daarom wel zo makkelijk aan. Je bent thuis waar je je goed voelt. En nu is dat hier. In dit huis. We waren meteen verliefd en voelen ons hier, ook al wonen we er pas net, echt al thuis. Wat we hier hopen te vinden? Lekker eten! We zijn dol op koken en eten en kijken ernaar uit nieuwe restaurants te ontdekken hier. Ergens helemaal opnieuw beginnen is een uitdaging. Maar wel een positieve uitdaging. We zien het als een groot avontuur waarvan we het einde niet weten.’

– Effi Raz