ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column: Uitwisseling petanque verenigingen

door Gilbert | nov 27, 2019

Nog even wat Gilbert napret: Jeu de Boules vereniging Les Sabots uit Veenendaal ging in het weekend van 12 tot 14 april 2019 met 20 leden in het kader van het Gilbertjaar naar Antwerpen. Hier heeft Les Sabots o.a. een uitwisseling toernooi met Petanqueclub Fortje gespeeld. Zij hadden een Breugelavond en een stadswandeling in Antwerpen georganiseerd.

En zaterdag 7 september 2019 kwam ‘Petanqueclub Fortje met 24 personen naar Veenendaal en Les Sabots was met 20 personen aanwezig. We hebben een bezoek aan het Museum Veenendaal gebracht en aansluitend hadden we een kleine stadswandeling gemaakt en via de Bernhard van Kreelpoort, waar een groepsfoto werd gemaakt. We hadden de burgemeester, Gert Jan Kats, uitgenodigd en deze kwam om 14.15 uur voor een openingswoord en de opening van het toernooi door 1 partij te spelen. Na het toernooi, rond 17.00 uur, was het borreltijd met daarin een bierproeverij van de Gilbertbieren door Glenn van de Velde van brouwerij Ghoplin uit Veenendaal.

Als je iets goed organiseert kan er een langdurig samenwerking ontstaan: bij Les Sabots zijn er al afspraken gemaakt voor 2020 om weer naar Antwerpen te gaan en Fortje hebben al aangegeven om in 2021 weer naar Veenendaal te komen.

Mede door de Gilbert-stadswandeling in Antwerpen zijn wij er achter gekomen wie Gilbert was en wat hij o.a. voor Antwerpen betekend heeft. Ook konden Glenn van de Velde en Hans Bombeke, initiatiefnemer van het Gilbertbier, ons veel over Gilbert vertellen.

Verder nog leuk om te vermelden: Antwerpen en Veenendaal sloegen dit jaar bij het brouwen van een gezamenlijk bier, uiteraard “Gilbert” genoemd, de handen ineen. Bierbrouwer Hans Bombeke van Het Pakhuis aan de Vlaamse Kaai vertelde de jeu de boules vrienden uit Veenendaal enthousiast over de samenwerking en het resultaat. En dat mocht er zijn.

Door middel van het bezoeken van de vele Gilbert-Café avonden, het meevaren met het zeilende rivierschip de Helena en de medewerking van onze burgermeester Gert-Jan Kats hebben wij het Gilbert jaar als zeer positief ervaren. Ook het meevaren tijdens de te waterlating van de Veense Turfaak Regatta hebben wij als een buitengewone middag ervaren.

Wim Veenendaal en Hans van der Zwaan