ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Community Art Project

door Gilbert | okt 09, 2018 | community art project,

Tijdens het project gaan allerlei Veenendalers samenwerken aan bijzondere culturele optredens en uitingen langs een unieke route door de stad. Er worden zoveel mogelijk kunstenaars, verenigingen en stichtingen bij het project betrokken. Op vier avonden in juni 2019 wordt dit ‘Community Art Project’ uitgevoerd. Tijdens de route worden mensen meegenomen in het ‘grote verhaal’ van Gilbert. Deelnemers delen via social media wat ze meemaken in en rond het centrum van Veenendaal. Scholieren van de vier Veense middelbare scholen leveren een bijdrage.

Want…
Gilbert’s community art project geeft concreet vorm aan de vier kernwaarden van Gilbert: samen zijn we sterk, we denken buiten kaders, we zijn ondernemend en eigenwijs. Het project zorgt voor cohesie en maakt deelnemers trots op zichzelf en elkaar. Het geeft alle (amateur)kunstenaars de mogelijkheid om mee te doen, omdat het project multidisciplinair is opgezet.

Zo doen we dat
– Op vier avonden in juni 2019 wordt het Community Art Project door en voor Veenendaal beleefd en opgevoerd.
– Per avond gaan vier groepen van maximaal 100 bezoekers met twee begeleiders langs verschillende acts die zich afspelen in het centrum van Veenendaal.
– Deelnemers worden meegenomen in ‘het grote verhaal’ van Gilbert.

En na afloop zeggen we:
– Tot 1600 Veenendalers beleefden een unieke avond in het centrum van Veenendaal, tientallen kunstenaars droegen bij aan het proces.
– Honderden scholieren leverden gezamenlijk een bijdrage aan het project.
– Veense (amateur)kunstenaars kregen de kans zich op hun eigen manier te presenteren.

De werkgroep bestaat uit Harold Schonewille, Mirjam Drost, Linette Dijk, Albert van Kooten en Patrick Marcus.