ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

De stichting Gilbert van Schoonbeke

door Gilbert | sep 07, 2018 | doelstelling, Stichting,

Op dinsdag 6 juni 2017 is de stichting Gilbert van Schoonbeke opgericht. De stichting heeft ten doel: ‘het aangrijpen van de historie van Gilbert van Schoonbeke en zijn betrokkenheid bij het ontstaan van Veenendaal om het gevoel van verbondenheid en trots van de inwoners ten aanzien van Veenendaal te bevorderen alsmede dit naar buiten uit te dragen; het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.’

De Stichting gaat het ‘verhaal van Veenendaal’ vertellen om zo heden en verleden met elkaar verbinden en het betekenis te geven voor de toekomst van Veenendaal. De stichting initieert in 2019 een grote diversiteit aan informatieve, educatieve en feestelijke activiteiten en gaat en laat die activiteiten organiseren, op zoek naar de maximale breedte in de Veenendaalse samenleving. Dit doet de stichting zoveel mogelijk in samenwerking met Antwerpen, de geboortestad van Gilbert van Schoonbeke, en instellingen en organisaties daar. De stichting benadrukt de blijvende betekenis van ‘de Geest van Gilbert’ voor het karakter van Veenendaal, haar inwoners en organisaties. ‘De Geest van Gilbert’ heeft betekenis door zijn kernwaarden: samen sterk, buiten kaders, eigenwijs en ondernemend.

Kortgezegd
‘Ik ben Gilbert.’ Dat is de slogan die de basis vormt voor de communicatie in het Gilbertjaar. We realiseren ons terdege dat het Gilbertjaar er niet is om alleen maar een feestje te bouwen, maar juist om het DNA en de sterke verhalen over Gilbert in te zetten als metafoor voor het genenmateriaal van Veenendaal. En van de mensen die in Veenendaal leven. Zij maken de stad. En we willen hen een platform bieden om bijzondere dingen te doen én te laten zien in 2019. In elke Veenendaler schuilt een Gilbert.

Meedoen of meer weten? Ga naar www.gilbertjaar2019.nl of mail info@gilbertjaar2019.nl