ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

16
oktober
-
16
oktober
19:30 21:30

Locatie's
DownTown Veenendaal

Dialoogplein Veenendaal

door Gilbert | sep 23, 2019

In samenwerking met Dialoogplein Nederland opent de Veense Jongerenraad op 16 oktober Dialoogplein Veenendaal. Daarmee wordt DownTown Veenendaal het eerste lokale Dialoogplein van Nederland. En dat gebeurt met een goed gesprek over het Gilbertjaar. Centraal staat de vraag: Willen we een vervolg geven aan activiteiten die in het Gilbertjaar zijn opgestart in Veenendaal en zoja, hoe? Iedereen in Veenendaal die mee wil praten is van 19.30 tot 21.30 uur welkom.
Meld je via de link onderaan deze pagina wel even aan!

Gilbertjaar dialoog
De komende maanden zullen er meer Dialoogplein sessies worden gehouden, maar de spits wordt afgebeten door de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal. De vraag van coördinator Roeland Tameling aan de Veenendalers: “je kunt van alles vinden van het concept Gilbertjaar, maar we willen nu vooral graag weten of er Gilbert activiteiten zijn die ook een vervolg na 2019 verdienen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de Week van de Landverhuizers, Gilbert’s Gulle Tafel of de Regatta met allemaal bootjes in de Grift. En hoe zou je de nieuwe turfaak de komende jaren kunnen benutten?” Op www.gilbertjaar2019.nl/programma is een overzicht van Gilbert activiteiten geplaatst als geheugensteuntje en ter voorbereiding op de Dialoogplein sessie.

Jongerenraad
De Veense Jongerenraad bestaat uit een groep gemotiveerde jongeren van 15 tot 23 jaar die zich inzetten voor de jongeren van Veenendaal. Wij zijn een officieel adviesorgaan van de gemeente. Zo geven wij de Veenendaalse jongeren een stem. We hebben het Dialoogplein concept  in Veenendaal geadopteerd en willen het gebruiken als input voor onze adviezen aan de Gemeenteraad. Daarom zijn we met veel plezier gastheer van de Dialoogplein sessie over het Gilbertjaar”, zo vertelt Corné Kelfkens, voorzitter van de Jongerenraad.

DownTown
In het net geopende DownTown Veenendaal brengt Ferry Gerritsen mensen met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar. Toen de Jongerenraad hem vroeg of ze het Dialoogplein in Down Town mochten huisvesten, was hij meteen enthousiast: “dit past perfect in het DownTown plaatje. Want wij willen midden in het centrum van Veenendaal een plek bieden waar mensen samen optrekken om vanuit ontmoeting te bouwen aan een nog mooier Veenendaal.”

Reacties