ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

05
juli
-
15
september

Locatie's

Expo Mozaïek in Maagdenhuis Antwerpen

door Gilbert | jul 10, 2019

Het Maagdenhuis in Antwerpen heeft het Gilbert Mozaïek Portret van 3 bij 2 meter zorgvuldig van boord gehaald van het oudste zeilende rivierschip Helena, om op te nemen in hun nieuwe tentoonstelling ‘Rijk worden op de werf van de Gouden eeuw, Gilbert van Schoonbeke’.

Het Maagdenhuis is een voormalig weeshuis voor meisjes. Op de benedenverdieping, de binnenplaats en de kapel bevindt zich nu het museum. Het Maagdenhuis organiseert tijdelijke tentoonstellingen met een maatschappelijke en educatieve insteek. Telkens is er een link met sociale dienstverlening in onze maatschappij: hoe pakten we (kinder)armoede, dakloosheid, vluchtelingenproblematiek… vroeger aan? Ook dit Gilbert Mozaïek Portret vertelt veel over vroeger en sluit aan bij het verhaal van de tentoonstelling. Jong en oud publiek uit België kan het meest kleurrijke portret van Gilbert van dichtbij bewonderen, en een stukje geschiedenis waarnemen van Veenendaal. Je ziet de bijzondere gekleurde heel kleine meesterwerkjes die bijna 2500 leerlingen uit Veenendaal voor dit project gekleurd hebben.

Na een feestelijke onthulling in de hal van de Cultuurfabriek begin april dit jaar; een passend museaal verblijf in Museum Veenendaal de maanden erop; de prachtige plek op het podium van Theater Lampegiet tijdens de culturele avonden van Gilbert on tour in juni; heeft het kleurrijke Gilbert Mozaïek Portret na een historische turfvaart over de Rijn zijn nieuwe logeeradres gevonden voor de zomer.

Het project Gilbert Mozaïek Portret is een initiatief van Zelfkleuren.nl voor het Gilbertjaar 2019 en een samenwerking met de basisscholen in Veenendaal.

Lees meer over de totstandkoming van dit unieke werk en deze bijzondere reis op zelfkleuren.nl of onze social media Facebook of Instagram en volg het avontuur van Gilbert in het Maagdenhuis en daarna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties