ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

26
juni
20:00

Locatie's
Oude Kerk, Markt 9b

Gilbert met een Zweedse G

door Gilbert | jun 12, 2019

Op woensdagavond 26 juni verzorgt het Cantemus Vocal Ensemble o.l.v. Paul Tufvesson uit Halmstad (Zweden) een uniek concert in de Oude Kerk van Veenendaal.

Veenendaal – Het koor zingt een interessant repertoire met muziek voor koor (a capella) in verschillende stijlen uit verschillende periodes en landen. Van Gilbert van Schoonbeke tot nu, Van Zweedse volksmelodieën tot Europese romantische muziek, van Rachmaninov tot Jenskins. Zo voerde het koor recentelijk nog onder orkestbegeleiding het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart op.

Om de twee jaar gaat het koor op tournee door Europa. Na diverse concerten in o.a. Litouwen, Oostenrijk, Italië en Portugal is dit jaar Nederland aan de beurt met concerten in Amsterdam en Veenendaal. Dirigent Paul Tufvesson is geruime tijd verbonden aan het koor en studeerde koordirectie aan het Royal College of Music in Stockholm.

Tijdens het concert in Veenendaal zullen o.a. werken ten gehore worden gebracht van Jenkins, Thompson, Åhlén, Da Palestrina en Viadana. Gilbert met een Zweedse G, daar moet u bij zijn. Mis het niet! Toegang is gratis. De aanvang van het concert is 20:00u in de Oude Kerk, Markt 9b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  • Mc rebergen

    Prachtig uitgevoerd concert. mooie harmonische klankkleuren kwamen er uit dit koor.. De Zweedse volksliederen werden vanuit het hart gezongen. Complimenten ook voor de dirigent die dit koor tot grote (toon)hoogte heeft gebracht.
    Jammer dat er weinig belangstelling was. Veel Veenendalers hebben een bijzonder mooie avond gemist. Meer ruchtbaarheid geven aan dergelijke avonden lijkt mij wenselijk