ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

18
april
19:30

Locatie's
De Basiliek

Matthäus Passion in De Basiliek

door Gilbert | mrt 22, 2019

Op 18 april 2019 voert de COV Veenendaal de Matthäus Passion van J.S. Bach uit. Sinds 2011 staat de Matthäus Passion om het jaar op het programma van de COV. En terecht, de Matthäus Passion is één van de meesterwerken uit de muziekgeschiedenis en vertelt het verhaal van het verraad, het lijden en het sterven van Jezus. De solisten en het koor vertolken hierin de partijen die betrokken zijn bij dit verhaal over schuld, macht, oordeel en liefde. Beleef de Matthäus Passion van Bach live en laat je raken door het verhaal en de prachtige en indrukwekkende muziek.
Aan deze uitvoering wordt meegewerkt door ongeveer 400 brugklasleerlingen van het Ichthus College. Vol enthousiasme zijn de muziekdocenten hiermee aan de slag gegaan en hebben in de muzieklessen volop aandacht besteed aan de Matthäus Passion. In het eerste deel zullen ze samen met de COV en RezonanZ optreden.

Natuurlijk ontbreken bij deze uitvoering ook de gerenommeerde solisten en het orkest niet. Het geheel staat onder leiding van Hans Lamers die er ook dit jaar weer alles aan heeft gedaan om samen met het koor nog dieper in het wezen van de Matthäus Passion te duiken en het niveau van de vorige uitvoeringen te overtreffen.

Vanuit Gilbert Geeft worden 10 stoelen beschikbaar gesteld.

Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van Christolijke Oratorium Vereniging Veenendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties