ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

05
april
14:00

Locatie's
Cultuurfabriek

Onthulling Gilbert Mozaïek portret

door Gilbert | feb 25, 2019

Een meesterwerk door samenwerking van alle scholen in Veenendaal!

Dit portret wordt opgebouwd uit heel veel kleurkaartjes! Het portret wordt namelijk twee meter breed en drie meter hoog. Een paar duizend kaartjes van vijf bij vijf centimeter zijn nodig om samen het gezicht van Gilbert te vormen.

Elke leerling maakt in enkele kleuren een zo mooi mogelijk kaartje. Samen tekenen we geschiedenis van Veenendaal!: Op elk kaartje is de turfwinning in beeld bij het sluisje de Roode Haan (voorheen de Schoonerbeeksche Grift) in Veenendaal West. Ook het turftransport met aak is geïllustreerd.

Voor elke leerling is er één kaartje: ieder mag die naar eigen inzicht en creativiteit inkleuren! Er zijn drie categorieën kaartjes: lichte, middel en donkere tinten.

De Burgemeester Gert-Jan Kats en Wethouder Dylan Lochtenberg van Cultuur en wethouder Marco Verloop van Onderwijs zijn er bij om het portret te onthullen. Uiteraard samen met de makers: leerlingen van de deelnemende scholen.

Nieuwsgierig naar hoe het Gilbert Mozaïek Portret wordt gemaakt? Ga naar onze speciale Gilbert Portret pagina: www.zelfkleuren.nl/gilbert-portret

Meer nieuws en like ons en het Gilbert Mozaïek project op onze Facebook en Instagram pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties