ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Programma

22
juni
14:00 17:00

Locatie's
De Grift

Wie doet mee met de Gilbert Regatta?

door Gilbert | apr 30, 2019

Op zaterdag 22 juni keert de Veense turfaak terug in het omleidingskanaal bij de Grift. Dat wordt een feestelijk moment, als onderdeel van een heuse Gilbert Regatta met allerlei vaartuigen. Iedereen die mee wil varen of mee wil helpen om dit in goede banen te leiden is van harte welkom om aan te sluiten.

Gezellige middag
De organisatie van het Gilbertjaar 2019 nodigt alle energieke inwoners van Veenendaal uit voor een gezellige en sportieve middag om, op en rond de Grift op zaterdagmiddag 22 juni van 14.00 – 17.00 uur. Op het programma staat onder meer de Gilbert Regatta naar en op de Grift met Canadese kano’s, supboards, sloep en andere vaartuigen. Het startschot van deze regatta wordt gegeven op de steiger bij zwembad de Vallei, om vervolgens te varen richting Hugo’s Pannenkoeken (en weer terug).

Turfaak in het water
Er is een tussenstop op de Grift ingepland bij restaurant Mucha voor de officiële te waterlating van de Veense turfaak. Vervolgens gaat de Gilbert Regatta Gilbert naar het stadspark voor een bezoek aan het Oldtimer festival. Daarna vaart de Gilbert Regatta naar Hugo’s Pannenkoeken voor een Gilbert pannenkoek en dorstlesser. Dat is tevens het moment om Gilbert en de turfaak uit te zwaaien. Zij koersen richting Rhenen als start van de historische turfvaart naar Antwerpen. De finale van de Regatta is wederom de steiger bij zwembad De Vallei.

Het programma is als volgt:
14:00 Ontvangst bij restaurant Mucha + persmoment
14:15 Ondertekenen van bruikleenovereenkomst turfaak
14:30 Onthaal van de Gilbert regatta
14:35 Doop van nieuwe Veense Turfaak door voorzitter Gilbertjaar en burgemeester Kats
14:45 Vertrek van de regatta en gasten bij Mucha met bus richting Hugo’s Pannenkoeken
15:00 Aankomst van de regatta en bus bij Hugo’s pannenkoeken
15:15 Pannenkoeken en drankje (Gilbertbier)
16:00 Bus terug naar restaurant Mucha

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om mee te doen aan deze gezellige sportieve middag, wel een heerlijke pannenkoek en een versnapering lust en interesse heeft in een unieke ervaring samen met andere vrolijke Veenendalers kan zich via ate.brouwer@sportserviceveenendaal.nl gratis aanmelden. Heb je zelf een vaartuig? Laat het Ate Brouwer weten!

Om deel te kunnen nemen aan de Gilbert Regatta moet je wel in het bezit zijn van een zwemdiploma en een door de organisatie geleverd zwemvest dragen.

Aanmelden regatta

Ja, ik wil graag meevaren of meehelpen om de Gilbert Regatta in goede banen te leiden!
    Meerdere opties mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties