ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Gilbert nodigt Veenendalers uit voor een goed gesprek

door Gilbert | okt 04, 2019

Over een paar maanden wordt het Gilbertjaar alweer afgerond. Blijft het bij een eenmalige actie of zijn er onderdelen uit het jubileumjaar die in 2020 en daarna moeten worden voortgezet? Om die vraag te beantwoorden nodigt de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal iedereen uit om mee te praten en te denken op woensdagavond 16 oktober. Dan organiseert de Veense Jongerenraad in samenwerking met Dialoogplein Nederland in Down Town Veenendaal een bijeenkomst over dit onderwerp.

Meedoen
“Meld je aan en praat mee over de vraag of en hoe het Gilbertjaar na 2019 een vervolg moet krijgen”. Dat is de oproep die de Veense Jongerenraad en de organisatoren van het Gilbertjaar doen aan alle Veenendalers. Gratis aanmelden kan via www.dialoogpleinveenendaal.nl. Plaats van handeling is Down Town Veenendaal, de voormalige Pniëlkerk in de binnenstad. Woensdag 16 oktober, vanaf 19.30 uur is iedereen welkom aan de Tuinstraat 133. Na een inleiding over de werkwijze start het gesprek om 20.20 uur.

Burgerinitiatief
De stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal is opgericht als burgerinitiatief om het zelfbewustzijn van Veenendaal te versterken met het 500e geboortejaar van Gilbert van Schoonbeke als aanleiding hiervoor. Onder meer tijdens maandelijkse Gilbert Cafés zijn in 2018 en 2019 allerlei ideeën uitgewisseld, plannen gemaakt en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Het Gilbertjaar is vervolgens georganiseerd door betrokken Veenendalers van allerlei soorten en maten. Met verschillende leeftijden, etnische achtergronden, beroepen, hobby’s en interesses. De organisatoren van het Dialoogplein Veenendaal hopen dat op 16 oktober de deelnemersgroep net zo divers is.

Dialoog
Het Dialoogplein Veenendaal is een initiatief van de Veense Jongerenraad in samenwerking met      Dialoogplein Nederland en Down Town Veenendaal en wordt ondersteund door de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal. De gedachte erachter is, dat het soms meer oplevert met elkaar in dialoog te gaan, dan een discussie of debat te voeren. Het moet een gesprek tussen verschillende mensen worden, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Deze sessie zal worden begeleid door Wim Oolbekkink en John van Balen van Dialoogplein Nederland.