ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Gilbert van Schoonbekepad

door Gilbert | okt 16, 2018 | gilbert van schoonbekepad,

Te voet van Antwerpen naar Veenendaal

Ter gelegenheid van de viering van het Gilbertjaar is het Gilbert van Schoonbekepad ontworpen en vastgelegd in een brochure. Daarmee ook de onderlinge verbondenheid tussen Veenendaal en Antwerpen onderstrepend. Of Gilbert zelf in Veenendaal is geweest weten we niet en ook als hij die reis wel heeft ondernomen is de weg die hij gegaan is zeker niet bekend. De route heeft dan ook niet de titel ‘In de voetsporen van Gilbert’ mee gekregen. Reizen in die tijd ging vaak over water, vandaar dat onze route veelal de waterkant volgt. De lengte van het Gilbert van Schoonbekepad is 242 km (onder voorbehoud).

Er leiden vele wegen van Antwerpen naar Veenendaal. Ook voor wandelaars. Veel routes en paden zijn al beschreven, van bewegwijzering en knooppunten voorzien. De route van het Gilbert van Schoonbekepad volgt aan de hand van de thema’s zijn eigen weg, maar ook wel gebruikmakend van bestaande wandelroutes en (klompen)paden. Tenslotte willen we allemaal graag over het mooiste paadje lopen.

De route is te volgen aan de hand van deze brochure, maar er is ook een digitale uitgave beschikbaar voor GPS apparaten en voor de smartphone. Er is geen markering in het terrein aangebracht, daarom is de hier afgedrukte routebeschrijving iets uitgebreider dan in de bekende wandelgidsjes die wel door markeringen worden ondersteund. Als hulpmiddel zijn kaartjes afgedrukt waarop de route is ingetekend.

De route
Ook anno 2019 is er, wanneer je te voet reist altijd wat te zien. Zelfs meer dan vanaf de fiets en laat staan, vanuit de auto. Daarom is er tijdens deze reis, naast het voor de wandelaar altijd aantrekkelijke natuurschoon, ook aandacht voor een aantal zaken die in het vizier komen. We hebben dit aan de hand van 12 thema’s voor u vastgelegd. Dat zijn natuurlijk historische thema’s, maar er zijn ook echte Gilbert thema’s bij.
De route bestaat uit meerdere delen en in de brochure vind je alle leuke bezienswaardigheden onderweg, suggesties voor delen van de route met het OV, overnachtingsmogelijkheden en horeca langs de route.

De brochure
De brochure met de route en de omschrijving is nog in ontwikkeling, maar zal binnenkort hier te vinden zijn.