ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

“Het Gilbertjaar 2019 begint nú”

door gilbertjaar2019 | jun 07, 2017 | Stichting,

bestuur stichting

Met de handtekeningen van zes bestuursleden onder de oprichtingsakte werd dinsdag 6 juni de Stichting Gilbert van Schoonbeke een feit. Het plechtige moment was de afsluiting van alweer de derde bestuursvergadering. Een teken dat voortvarend vervolg wordt gegeven aan de plannen om van 2019 een feestelijk jaar te maken vanwege de 500e geboortedag van Van Schoonbeke. Dit idee uit de koker van Stadslab Veenendaal vond snel weerklank bij burgers, politiek en organisaties in Veenendaal. Na een excursie naar Antwerpen in december, met ontvangst door het gemeentebestuur daar, was het duidelijk dat er een projectorganisatie moest komen. Nu is er de stichting, die als paraplu functioneert voor een achttal werkgroepen, rond thema’s als historie, onderwijs, cultuur, sport en meer.

“Gilbert van Schoonbeke was een illustere stedebouwer en bierbrouwer, die met zijn dadendrang veel heeft betekend voor de stad Antwerpen”, zegt voorzitter Wim Aalbers. “Wij willen beter in beeld brengen wat betekenis van deze inspirerende figuur is geweest voor het ontstaan van Veenendaal. We gaan zijn verhaal vertellen en samen met Antwerpen een jaar lang activiteiten ontplooien rond dit thema. Het is prachtig om te zien wat dit idee nu al aan enthousiasme oproept bij instellingen, verenigingen en burgers. De ideeën en de uitvoering gaan echt vanuit de samenleving komen. De middelen gaan komen van de gemeente, sponsoren en subsidies. Wij als stichtingsbestuur zijn er om het verhaal te vertellen, om mensen aan te moedigen en de activiteiten te coördineren, hier in Veenendaal en met Antwerpen. We wachten niet tot 2019, we beginnen nu.”

Het stichtingsbestuur bestaat naast Wim Aalbers uit Saskia Koppert, Frank Hafkamp, Mieke van Dijk, Nadia Aliyat en Ed Klasen. Marcel Kaijen ondersteunt het bestuur.

================

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van het Gilbertjaar