ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Grootste Veenendaal reünie in 500 jaar

door Gilbert | okt 09, 2018 | lokale projecten, multicultureel, veenendaal reünie,

We organiseren in de Basiliek een Mega Veenendaal Reünie waarin we laten zien hoeveel talent, creativiteit en ondernemerschap er vanuit Veenendaal komt. Bekende Veenendalers krijgen een podium in een soort van Lagerhuis concept. Het publiek bestaat uit 1500 jongeren die ook zelf vragen mogen stellen. Het idee is om ieder uur een andere gast op het podium te hebben. Denk bijvoorbeeld aan DJ Nicky Romero, zanger Stef Bos, wielrenner Wilco Kelderman of tv-presentator Klaas van Kruistum.

Onze Veense jongeren hebben rolmodellen nodig. De Grootste Veenendaalse Reünie gaat de jongeren motiveren om buiten kaders te denken en dingen te ondernemen, met als voorbeeld de bekende Veenendalers die tijdens de reünie hun verhaal en muziek delen. We willen dat onze jongeren zelfbewust met hun beide benen in ’t Veen staan om zo meer naar buiten toe ambassadeurs te zijn voor hun woonplaats. Dichtbij en ver weg.

Frits Wester – geboren in Veenendaal – wordt benaderd als presentator. De bekende Veenendalers vertellen over ‘hun’ Veenendaal. We leggen een link tussen de bekende Veenendalers en Gilbert. Jongeren gaan in kleinere setting met de bekende Veenendalers in gesprek. Na afloop van de grote reünie is er een (netwerk)diner voor Veense prominenten.

En na afloop zeggen we:
– De 1500 jongeren werden na de reünie nóg trotser op Veenendaal.
– De bekende Veenendalers inspireerden de bezoekers om buiten kaders te denken en dingen te ondernemen.
– Het evenement verbond Veenendalers onderling en versterkte het merk Veenendaal.

Projectleider is Ferry Gerritsen (de Basiliek). Hij werkt hiervoor samen met Ronald Burgers (CGN), Marco Stuivenberg (Stuif) en Wilco Koudijs (WiKo).