ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Het Gilbert van Schoonbekepad de beste wandelroute van de Benelux 2020?

door Gilbert | jan 08, 2020

Wie had dat gedacht: Het Gilbert van Schoonbekepad maakt kans om de trofee van de beste wandelroute van de Benelux 2020 te winnen!  De eerder gemaakte longlist van 6 routes is nu teruggebracht tot 3 en onze route zit er nog steeds bij! Een mooie opsteker voor het Gilbertjaar en de steden Veenendaal en Antwerpen.

Shortlist Wandelroute van het Jaar 2020
Drie kandidaten zijn nog in de race voor de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar 2020. Het gaat daarbij om routes die tussen november 2018 en november 2019 nieuw gerealiseerd of ingrijpend gewijzigd zijn. Op zaterdag 15 februari a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, reikt de jury de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.
De jury zal deze routes en bijbehorende gidsen, kaarten, eventuele websites en ander ondersteunend materiaal verder onderzoeken, zo nodig met nog extra verkenningen op het terrein. Dat gebeurt op basis van een twintigtal criteria.

De uiteindelijke winnaar volgt het Romeinse Limespad op, de Wandelroute van het Jaar 2019.

Gilbert van Schoonbekepad (De Wandelmaker)
Het Gilbert van Schoonbekepad is een 244 km lange wandelroute die Antwerpen met Veenendaal verbindt. Gilbert van Schoonbeke (1519) heeft als stedenbouwkundige het gezicht van Antwerpen in belangrijke mate bepaald. Hij zou van keizer Karel toestemming gekregen hebben om in het Nederlandse Veenendaal grondstoffen zoals turf te halen, nodig voor de uitbreiding van Antwerpen. In 2019 werd zowel in Antwerpen als in Veenendaal zijn vijfhonderdste geboortedag gevierd. De afwisselende wandelroute is niet bewegwijzerd maar in twee richtingen beschreven en van kaartjes en veel achtergrondinfo voorzien. De vierdelige pdf-wandelgids, samen met de bijbehorende gpx-tracks is te downloaden via www.wandelmaker.nl.

Lees de details hier>