ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Hoofdprogramma met drie thema’s

door Gilbert | sep 07, 2018 | waarom,

In 2019 gaat Veenendaal ‘in de geest van Gilbert’ van alles ondernemen en beleven. Het hoofdprogramma van het Gilbertjaar kent de thema’s ‘Gilbert is.’ (over identiteit), ‘Gilbert onderneemt.’ (over ondernemers toen en nu) en ‘Gilbert geniet.’ (over samen leuke dingen doen).

Gilbert is.
Het programma “Gilbert is” is een open laboratorium voor ideeën en concepten met betrekking tot onze culturele erfenis. Het Gilbert Comunity Art Project bijvoorbeeld, is een project waarbij allerlei Veenendalers samen werken aan bijzondere culturele optredens langs een unieke route door de stad.

Gilbert onderneemt.
De werkgroepen Architectuur en Ondernemen richten zich op versterking van het zelfbewustzijn van ondernemende Veenendalers en op de verdere ontwikkeling van onze stad. Zo worden architecten en stedenbouwers met een internationale ontwerpwedstrijd bijvoorbeeld uitgenodigd om de kracht van het DNA van onze stad te vertalen naar een duurzame fysieke ontwikkeling van een ‘landmark’ in het landschap van Veenendaal.

Gilbert geniet.
De werkgroepen Sport en Binnenstad willen onverwachte forums bouwen voor ontmoeting. In de kern gaat dit programma over het samenbrengen van mensen in hun vrije tijd en het begrijpen van de culturen van andere mensen terwijl je je eigen ontwikkeling verrijkt. ‘Aan tafel bij Gilbert’ bijvoorbeeld, creëert nieuwe contacten tussen mensen van binnen en buiten Veenendaal, met verschillende achtergronden in bourgondische sfeer, gecombineerd met verrassende culturele ervaringen. Het wordt een vrolijke ode aan de diversiteit van Veenendaal.

Daarnaast…
Iedereen mag meedoen aan het Gilbertjaar. Jong en oud, met krullen en kaal, oud en nieuw… Daarom hebben we een kapstok met drie programmalijnen. Daaronder hangen niet alleen tien grote, beeldbepalende projecten hangen, maar er zitten ook allerlei haakjes aan voor kleinere en middelgrote activiteiten die prikkelen, trots vergroten en verbinden. Kortom: alle initiatieven die bijdragen aan de allure van Gilbert, maar vooral van Veenendaal.

Want…
In Veenendaal durven we elkaar te prikkelen.
In Veenendaal zijn we trots op ons verleden en heden.
In Veenendaal weten we ons verbonden met elkaar.