ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Jaarboek Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis over Gilbert

door Gilbert | aug 19, 2019

Op zaterdag 12 oktober zal in het Felixarchief te Antwerpen een nieuwe publicatie rond de fascinerende figuur van Gilbert Van Schoonbeke worden gepresenteerd. Het betreft het jaarboek van het Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis HistoriANT.

Hierin wordt nieuw onderzoek rond Gilbert gepubliceerd. Onder leiding van Prof. em. Dr. Hugo Soly zijn drie forse artikelen en twee korte bijdragen met visueel interessant materiaal over Gilbert opgenomen:

  • Hugo Soly: Inleiding. Gilbert van Schoonbeke, 1519-1556: realisaties en controverses, gisteren en vandaag
  • Piet Lombaerde: Peter Frans versus Gilbert van Schoonbeke. Wie gaf het zestiende-eeuwse Antwerpen vorm?
  • Daan Celis, Veerle Hendriks en Femke Martens en Karen Minsaer: In het spoor van Gilbert van Schoonbeke: archeologie van de Spaanse omwalling op het Noorderlijntraject
  • Wim Van Craenenbroeck: De brouwerswaterleiding van Gilbert van Schoonbeke (1519-1556)
  • Karen Vannieuwenhuyze: Gilbert Van Schoonbeke: van “illustre concitoyen” tot iemand die “n’a rendu que des services locaux à sa ville natale”
  • Steven Van Impe: Afbeeldingen van de Spaanse Omwalling: Fierlants en Linnig geconfronteerd

De volledige inhoudsopgave van het jaarboek is te vinden op de website van het Genootschap: http://www.gvag.be/publicaties/historiant/historiant-2019/.

Wie interesse heeft in deze publicatie kan nu al lid worden van het Genootschap voor het nog lopende jaar 2019, waarin HistoriANT 2019 inbegrepen is. U krijgt het boek dan voor een lagere prijs dan in de boekhandel. Bovendien wordt men dan per mail uitgenodigd op alle lezingen van het Genootschap en een speciaal nieuwjaarsgebeuren en men geniet van een aanzienlijke korting op alle vorige nummers van HistoriANT.

Het lidmaatschap bedraagt 30 euro en wie HistoriANT liever thuis ontvangt dan deze in het Felixarchief te Antwerpen op te halen betaalt 15 euro verzendkosten (buitenland: Europese Unie). Het rekeningnummer is: IBAN: BE66 1030 3937 9543; BIC:  NICABEBB.

Meer info over de activiteiten van het Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis: http://www.gvag.be/agenda/ of mail Ivan Derycke (i.derycke@skynet.be)