ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Laat je inspireren door de nieuwe website van het Gilbertjaar

door wimaalbers | jan 09, 2018 | campagne, website,

ik ben gilbert

Iedereen die wil weten wat het Gilbertjaar nu eigenlijk inhoudt kan zich vanaf nu laten inspireren op deze website. Die heeft nu helemaal het beeld en het gevoel van de campagne Ik Ben Gilbert, zoals die onlangs werd gepresenteerd. Er komt nog van alles bij, maar de basis staat er. Plus de link naar het fraaie boekje-over-de-campagne.

Ondertussen wordt er achter de schermen ook al weer hard gewerkt, “want over minder dan een jaar is het zo ver….”. Burgemeester Piet Zoon verwoordde het met nadruk tijdens zijn nieuwjaarstoespraak: ‘We gaan samen met Antwerpen werken aan een succesvol Gilbertjaar “.

Het bestuur van de Stichting vergaderde gisteren over de volgende stappen op weg naar een fraaie jaarkalender vol Gilbert-activiteiten in 2019.

  • Er zijn mooie berichten uit Antwerpen, waar het gemeentebestuur onlangs het Gilbertjaar prominent op de agenda zette. Deze week nog zijn we in Antwerpen om de vriendschappelijke banden verder aan te trekken. En vervolgstappen te plannen, zoals het geplande tegenbezoek van het Antwerps bestuur aan Veenendaal
  • De jaarcampagne Ik Ben Gilbert voor 2018 gaat geconcretiseerd worden. Doel is om zoveel mogelijk Veenendalers dit jaar al bekend te maken met het a.s. Gilbertjaar. Plus om ze te prikkelen om zelf iets op te pakken. Deze campagne zal steeds zichtbaarder worden in de loop van 2018.
  • In de maand Janauari nog is er een presentatie aan de raadscommissie in een beeldvormende avond. Dit gebeurt op locatie in De Ritmeesterfabriek.  Ook zal het College van B&W worden bijgepraat over de laatste stand van zaken.
  • Belangrijk punt van aandacht is de zorgvuldige omgang met alle ideeën en plannen die nu al op ons af komen. We gaan initiatiefnemers zoveel mogelijk ruimte geven voor “hun ding” onder de vlag van het Gilbertjaar. De rol van de Stichting is inspireren, informeren, faciliteren en registreren. Het enthousiasme van alle Gilberts moet leidend zijn en ruim baan krijgen.