ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Lessen uit het verleden voor de toekomst

door Gilbert | okt 09, 2018 | cultureel erfgoed, geschiedenis, onderwijs,

We ontwikkelen multidisciplinaire lespakketten om de 5.500 Veense basisschoolleerlingen te bereiken met het verhaal en de kernwaarden van Gilbert van Schoonbeke. De lessenseries worden door de vakleerkrachten zelf gegeven. Het project wordt spectaculair afgesloten met een digitale expositie op het Stipplein en Thoomesplein van de door scholieren gemaakte kunst.

Ook onze schoolkinderen zijn stuk voor stuk kleine Gilbertjes. We willen ze bekend maken met de geschiedenis van Gilbert van Schoonbeke en zijn karakteristieken. Onze scholieren leren zo samen te werken, buiten hun eigen kaders te dromen en – aangemoedigd om eigenwijs te zijn – van alles ate ondernemen om die dromen te verwezenlijken.

De lespakketten die in 2018 zijn ontwikkeld, worden in 2019 op deelnemende Veense scholen uitgewerkt. Leerlingen gaan met het eigen dromen aan de slag en werken een idee uit. Als afsluiting van het project bouwen ze samen aan een groot kunstwerk in het centrum van Veenendaal.

De deelnemende leerlingen ontdekken wat Gilbert van Schoonbeke concreet betekende voor Veenendaal. De leerlingen hebben samen dingen ondernomen en hebben ervaren dat ze samen sterk zijn.

Projectleider is Sonja Brouwer. Zij werkt hiervoor nauw samen met Nadia Aliyat, Mirjam Bosch, Bas van Kooten, Constant van den Heuvel, Wllem de Vos en Dick van Wijngaarden.