ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Omroep STILOK wil Gilbert’s Kerkepad

door Gilbert | okt 08, 2018

De christelijke radio omroep van Veenendaal, Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude STILOK, heeft het initiatief genomen om in 2019 Gilbert’s Kerkepad te organiseren: op diverse zaterdagen langs drie kerken waar een concert wordt gegeven, binnen Veenendaal, maar ook er buiten waarbij iemand van de betreffende kerk uitlegt wat de overeenkomsten tussen Gilbert van Schoonbeke en zijn of haar kerk zijn.

Verbinding
Jan van de Pavert is secretaris van STILOK en coördineert het Kerkepad project. Binnenkort ontvangen alle kerkelijke organisaties in Veenendaal van hem een persoonlijke brief met daarin de uitnodiging om mee te doen aan “Gilbert’s Kerkepad”. De ambitie van Jan: “zou het niet mooi zijn als op een aantal zaterdagen in 2019 de kerken hun deuren openzetten? En dat een organist, koor of band een half uurtje optreden waarna iemand van de kerk vervolgens kort vertelt wat er zo bijzonder creatief, ondernemend, prikkelend of verbindend is aan de kerkgemeenschap waar de mensen te gast zijn? Het lijkt mij prachtig en ook heel erg passend bij Veenendaal.”

Uitzending
STILOK heeft zich bereid verklaard om dit project te organiseren en natuurlijk opnames te maken van de concerten. Niet alleen in Veenendaal, maar wellicht ook in de omliggende gemeenten, want “Veenendaal ligt niet op een eiland”, aldus Van de Pavert. De concertopnames worden uitgezonden via de regionale radio. Daarnaast wil STILOK iedere maand een ondernemende Veenendaler interviewen om te horen wat de overeenkomsten met Gilbert zijn. In overleg met de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal worden hiervoor kandidaten geselecteerd. De stichting gaat STILOK ook helpen met de nodige PR via Google, sociale media en andere promotiekanalen.

Café
Van de Pavert nodigt iedereen die zin heeft, uit om mee te doen: “je hoeft niet te wachten op een brief van de STILOK, stuur gewoon een mailtje naar info@stilok.nl! Dan praat ik graag met je verder.” Roeland Tameling, coördinator van het Gilbertjaar is blij met het initiatief en vult aan: “als je eerst meer wilt weten kun je ook naar het volgende Gilbert Café komen. Jan geeft daar een toelichting en kan daar vragen beantwoorden. Zoals gebruikelijk start de bijeenkomst op de derde donderdag van de maand om 20 uur. Iedereen is dus van harte welkom op 18 oktober in CSV Het Perron, maar even aanmelden via www.gilbertcafe.nl is wel fijn.”