ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Ook de ScootmobielClub Veenendaal doet mee met het Gilbertjaar

door Gilbert | mrt 27, 2019

De ScootmobielClub Veenendaal is in januari 2007 opgericht met het doel de sociale contacten tussen de diverse gebruikers van de scootmobielen te bevorderen en zo de mensen uit hun isolement te halen. Er is wekelijks een ledenmiddag en er worden gezamenlijk toertochten verreden in Veenendaal en omgeving. In de unieke oefentuin kan worden geoefend, er zijn o.a. een fietssluis, klaphek en ongelijk wegdek. Beginnende scootmobielrijders kunnen privéles krijgen in voertuigbeheersing, rijvaardigheid en verkeersregels. Elk jaar is er nog een uitgaansdag incl. scootmobielen naar een openluchtmuseum, dierenpark of andere gelegenheid.

Zodra er bekendheid werd gegeven aan het Gilbertjaar heeft het bestuur bekeken of ook onze club daar iets mee zou kunnen doen. Er blijkt in Antwerpen ook een scootmobiel club te bestaan die nu iets meer dan 1 jaar bestaat. Logisch bleek dan ook om contact op te nemen en te kijken wat we voor elkaar konden doen.

Omdat de ScootmobielClub ervaring heeft in het vervoer van de scootmobielen en het rijden van routes kwam het bestuur al gauw op het idee om over en weer een dag te plannen bestaande uit een kennismaking bij de koffie, een stuk rijden langs Gilbert gerelateerde locaties, verder praten tijdens de lunch, nog een stukje rijden en afsluiten bij het museum. Bij de dag in Veenendaal proberen we contact te zoeken met andere deelnemers zoals het ROC voor de lunch en het museum.

Door de eerste dag in Veenendaal te organiseren kunnen wij de club uit Antwerpen laten zien hoe wij een en ander aanpakken. Hierbij moet uiteraard rekening gehouden worden met de lokale verschillen in wet- en regelgeving. Zo gebruiken we in Nederland evenement verkeersregelaars die voorzien van een hesje de passage van kruispunten veilig en ordelijk kan laten verlopen. In België gebruiken ze wegkapiteins en seingevers die met een vlag het verkeer signalen geeft. De Nederlandse verkeersregelaars hebben in België geen bevoegdheden en de Belgische niet in Nederland. Dat moet dus allemaal afgestemd worden.

De Antwerpse club heeft geen ervaring in het vervoer van scootmobielen. Vandaar dat wij ervoor zorgen dat er hier scootmobielen staan die de Antwerpse gasten kunnen gebruiken.

De invulling van de toertocht heeft nu onze volle aandacht. We willen in beide plaatsen proberen aan te sluiten bij de wandelroutes die er zijn in het kader van het Gilbertjaar. Wel moet bekeken worden hoe de route aan te passen dat ze veilig door een groep scootmobielen kunnen worden afgelegd. Bij het broodje geschiedenis is met Jaap Pilon besproken of het mogelijk is dat hij in de middag ook nog wat over Gilbert kan vertellen.

Kortom we kijken uit naar zaterdag 18 mei in Veenendaal en zaterdag 22 juni in Antwerpen.