ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Op zoek naar Gilbertje

door Gilbert | sep 04, 2018 | landverhuizers, multicultureel,

Voor een foto bij een artikel in Hip & Happening zoekt de stichting Gilbertjaar 2019 een Veens kind tussen de 6 en 12 jaar oud dat op de foto wil als Gilbert. Daarnaast nodigen de initiatiefnemers van het Gilbertjaar alle Veenendalers uit om zelf plannen aan te melden waarmee ze aanhaken bij de 500e geboortedag van Gilbert van Schoonbeke. Ze komen dan onder meer in aanmerking voor financiële ondersteuning, gratis promotie en andere hulp.

Gilbertje
Moniek Smits is lid van de Gilbertjaar werkgroep Communicatie en uitgever van het magazine Hip & Happening. Ze zorgt er ook voor, dat in de volgende editie een artikel komt over hoe de stichting Gilbertjaar kinderen gaat betrekken bij het Gilbertjaar 2019. En daarvoor zoekt ze een fotomodel, vertelt ze enthousiast: ‘Natuurlijk zijn alle kinderen in Veenendaal kleine Gilbertjes-in-de-dop. Eén van die kinderen wordt gefotografeerd met een mooie Gilbert-kraag om. Dus ouders van Veenendaal, stuur vóór 16 september een mail naar gilbertje@gilbertjaar2019.nl met een foto van jouw kind en wie weet siert jouw kleine Gilbertje binnenkort in de stadsglossy Hip & Happening!’

Pak de handschoen op
Alle Veenendalers kunnen meedoen aan het Gilbertjaar. Of het nu is met de organisatie van een bezoek aan Antwerpen, een sportevenement of het verkopen van Gilbert broodjes. Coördinator Roeland Tameling daagt iedereen uit om te denken in mogelijkheden: ‘Pak die handschoen op! Wij helpen je graag om van jouw plan een succes te maken. Met online promotiecampagnes, advies en als het een echt goed idee is ook met geld. Want het Gilbertjaar is een perfecte aanleiding om mensen en organisaties in Veenendaal een steuntje in de rug te geven en goede initiatieven in de schijnwerpers te zetten. Vooral als ze positief prikkelen, trots op Veenendaal versterken en zorgen voor verbinding.’ Veenendalers die hiervan gebruik willen maken kunnen hun ideeën aanmelden via www.gilbertjaar2019.nl.

Proef Cultuur
Wie meer wil weten over de mogelijkheden en de goede voornemens voor 2019 kan bellen of mailen met Roeland Tameling (06-17453490 en info@gilbertjaar2019.nl). De vrijwilligers van stichting Gilbertjaar zijn ook aanwezig bij het evenement Proef Cultuur op zaterdag 15 september in de binnenstad van Veenendaal. Daar lanceren ze de Grote Gilbert Oogtest. En iedere derde donderdag van de maand is er een vrij toegankelijk bijpraatmoment tijdens het Gilbert Café in Het Perron aan de Sportlaan. De eerstvolgende bijeenkomst is op 20 september van 20.00 tot 21.30 uur, aanmelden kan via www.gilbertcafe.nl.