ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Presentatie inzendingen Gilbertgaard

door Gilbert | sep 02, 2019

Tijdens de Avond van de Architectuur wordt dit jaar de eerste Gilbert Architectuurprijs uitgereikt. Op vrijdag 13 september wordt bekend wat het best beoordeelde plan voor de Gilbergaard is.

Landschapsarchitecten
Voor het gebied rondom de Roode Haan en Slaperdijk is er een prijsvraag ontwikkeld vanuit de Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal: de ‘Gilbertgaard’. Hiervoor is een aantal landschapsarchitecten gevraagd om een plan te bedenken voor een ontmoetingsplaats met een rijke biodiversiteit in het gebied. Het zoeken is naar een nieuwe ‘plek van plezier’ voor Veenendaal, waar de mens de natuur ontmoet en de betekenis daarvan voor zijn gezondheid en welbevinden leert te (her)ontdekken.

Plekken van plezier
De Avond van de Architectuur op vrijdagavond 13 september vormt ook dit jaar weer als aftrap van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’. Op de avond zullen de landschapsarchitecten hun plannen kort toelichten en maakt de jury de winnaar bekend van de prijsvraag voor de ‘Gilbertgaard’. De inzendingen worden van 2 tot 21 september tentoongesteld in de Cultuurfabriek.

Dag van de Architectuur
De prijsuitreiking op 13 september a.s. zal plaatsvinden in het Spectrum (Kees Stipplein 72) en begint om 20:00 uur (met inloop vanaf 19:30 uur). Bezoek is gratis, maar vooraf online aanmelden is verplicht. Voor het volledige programma van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag kunt u terecht op www.architectuurcentrumveenendaal.nl.

Klik hier om je aan te melden!