ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

The Gilbert Games

door Gilbert | okt 09, 2018

The Gilbert Games bestaan uit verschillende sportieve activiteiten langs de wateren van Veenendaal. Plekken die betekenis hebben in het verhaal van turfwinning en dus ook van Gilbert van Schoonbeke, zoals de Grift, de Rode Haan en het Stadspark. Groepen ‘sterke’ mannen, vrouwen, scholieren, businessteams en/of serviceclubs strijden samen om ‘de Gouden Turf’.

We vertellen op een toegankelijke manier het verhaal over het ontstaan van Veenendaal. Met The Gilbert Games wordt ondernemerschap gestimuleerd en het merk Veenendaal versterkt. Op deze manier samen ‘strijden’ is gezond voor lichaam en geest, het verbindt en maakt trots.

Platbodems, volgeladen met turf (of ‘hedendaagse turf’ in de vorm van de waren van Veense ondernemers) jagen en bomen door de Grift van Rode Haan naar Stadspark. De ‘turf’ wordt gebruikt voor The Gilbert Games die in het stadspark plaatsvinden. Een regatta met vaartuigen van Stadspark naar Rhenen over de Grift, route richting Neder-Rijn. Tijdens het Gilbertjaar zoekt de werkgroep Sport de verbinding met projecten van andere werkgroepen, bijvoorbeeld een vaartocht tegelijk met de historische turfvaart.

En na afloop zeggen we:
– We versterkten het merk Veenendaal door het verhaal van Gilbert te vertellen: eigenwijs en buiten kaders.
– We stimuleerden ondernemerschap door ondernemers bij The Games te betrekken.
– We hebben Veenendaal laten zien dat bewegen en sporten goed is voor lichaam en geest.

Projectleiders zijn Ate Brouwer en Wesley Routier. Ze werken hierin samen met Sportservice, sportaanbieders, bedrijven en de werkgroepleden Frank Hafkamp, Talitha Boorsma en Abel ten Hoorn.