ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Vaar als mediavertegenwoordiger mee met de Helena

door Gilbert | jun 16, 2019

Op 22 juni start de turfvaart van Gilbert officieel in Veenendaal, maar op 28 juni vertrekt het klassieke zeilschip ‘Helena’ richting Antwerpen vanuit Rhenen. Ook die dag is er veel te beleven. We nodigen u van harte uit om hierbij te zijn of zelfs een stukje mee te varen. Ik verneem graag uiterlijk 23 juni via info@gilbertjaar2019.nl of ik voor u een plekje op de boot kan reserveren!

28 juni vertrek uit Rhenen
Gilbert vertrekt vrijdag 28 juni vanaf het raadhuis in Veenendaal, natuurlijk in een ultramoderne milieuvriendelijk vervoermiddel van Toyota van Gent. Ook als 500-jarige ondernemer ga je immers met je tijd mee. Daarna neemt Gilbert vervolgens vanaf station Veenendaal de trein naar Rhenen. Alwaar hij bij dat station weer wordt opgepikt door een state-of-art Toyota. Dan rijdt Gilbert richting het oude stadhuis van Rhenen. Daar wordt Gilbert met alle egards door een collegelid van Rhenen ontvangen. Waarschijnlijk burgemeester van de Pas, maar dat is nog niet 100% zeker.

Na deze ontvangst vertrekt Gilbert richting de loswal, begeleid door de klanken van het carillon van de Cuneratoren. Dat carillon wordt bespeeld door onze eigen Veense beiaardier: Siem Gerritsen. Hij zal enige zeemansliederen ten gehore brengen.

Dan volgt het laden van de Helena met vracht uit Veenendaal en Rhenen en hoogstwaarschijnlijk het Gilbert Mozaïek dat Veerle Vreeken met honderden scholieren heeft gemaakt. Dit mozaïek wordt vervoerd naar het Maagdenhuis in Antwerpen om daar te worden tentoongesteld.

U mag meevaren met de Helena van 11.00 tot 12.30! Meer weten? Het volledige programma treft u in de bijlage aan. Direct aanmelden? Bel 06-17453490 of mail info@gilbertjaar2019.nl.

Overige etappes turfvaart
U kunt ook een dagje meevaren op 29 juni, 1 juli of 3 juli. Meer informatie hierover vindt u op https://www.gilbertjaar2019.nl/turfvaart/.