ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Veel belangstelling voor Dialoogplein over Gilbertjaar

door Gilbert | okt 10, 2019

Veel belangstelling voor Dialoogplein over Gilbertjaar

De stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal en de Veense Jongerenraad hebben de Veenendalers opgeroepen om mee te denken over de vraag of en hoe het Gilbertjaar na 2019 een vervolg moeten krijgen. Voor het gesprek hierover op 16 oktober is veel belangstelling. Meer dan 25 mensen hebben zich aangemeld, waaronder bekende Veenendalers als Johan Blad, Theo Methorst en Johan Huibers. Aanmelden kan nog tot 15 oktober via www.dialoogpleinveenendaal.nl.

Dialoogplein
Het concept ‘dialoogpleinen’ is door Dialoogplein Nederland opgezet. Deze ‘pleinen’ zijn bedoeld als een structurele oplossing voor democratie en actieve gemeenschapszin. En het eerste lokale Dialoogplein van Nederland wordt op 16 oktober geopend in Veenendaal door de Veense Jongerenraad. DownTown aan de tuinstraat 133 te Veenendaal wordt de plek waar samen gedachten en ideeën gevormd, verdiept en herzien worden. Waar begrip ontstaat voor anderen en waar je samen tot betere en gedragen oplossingen komt. Het maakt volgens de initiatiefnemers een participerende democratie echt mogelijk.

Meepraten
Het Dialoogplein Veenendaal krijgt een vliegende start met een gesprek over het thema dat veel Veenendalers bezighoudt: wat moeten we na 2019 doen met de opbrengsten van het Gilbertjaar. Zijn die er wel en zoja, wat kunnen we daarmee in 2020 en daarna? Onder meer Saskia Koppert, Nadia Aliyat en Wim Oolbekkink hebben hun bijdrage aan de dialoog inmiddels toegezegd, maar er zijn nog enkele plekken vrij voor mensen die zich nog ‘last minute’ willen aanmelden. Dat kan via www.dialoogpleinveenendaal.nl. Hierop is ook meer praktische informatie over de bijeenkomst te vinden.

Opbrengsten
De Veense Jongerenraad is van plan om de uitkomsten van het gesprek op 16 oktober te gebruiken als basis voor een advies aan de Gemeenteraad en aan de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal. De organisatoren van het Gilbertjaar zijn van plan deze adviezen zoveel mogelijk op te volgen en werken actief mee aan de organisatie van het eerste ‘Dialoogplein Veenendaal’. Als het concept aanslaat, wil de Veense Jongerenraad in november en daarna vaker dit soort bijeenkomsten organiseren. Onder meer “Veenendaal verduurzamen, hoe dan?” en de citymarketing van Veenendaal staan als thema’s op het verlanglijstje.