ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Veenendaal is ambitieus

door Gilbert | sep 07, 2018 | waarom,

De Veenendalers vormen een ambitieus volk. De gemeente Veenendaal heeft een heldere kernvisie voor 2040, namelijk ‘Aantrekkelijk wonen en werken in een innovatie topregio’. De link tussen die kernvisie en het Gilbertjaar is makkelijk gelegd.

● Veenendaal wil in 2040 een netwerksamenleving zijn. Samenwerkend met ruimte voor eigen identiteiten.
Link met Gilbert: Gilbert werkte samen met o.a. de turfstekers uit onze regio om zijn ambitieuze doelen te bereiken.

● Veenendaal wil in 2040 een excellent woonklimaat.
Link met Gilbert: Als er iemand ging voor een excellent woonklimaat, dan was het de innovatieve stedenbouwer Gilbert van Schoonbeke wel. Hij was zijn tijd ver vooruit.

● Veenendaal wil in 2040 een hoogwaardig bedrijfsleven met arbeids- en kennisintensieve bedrijven en een bruisend multifunctioneel centrum.
Link met Gilbert: Gilbert zorgde in Antwerpen met zijn stadswaag en brouwershuis voor een bijzonder bruisend stadscentrum. Hij inspireerde velen met zijn sterke arbeidsethos en zijn vermogen om buiten kaders te denken.

● Veenendaal wil in 2040 maximaal duurzaam zijn.
Link met Gilbert: In de 16e eeuw stond men voor andere uitdagingen dan vandaag. Turf was een bijzonder duurzame brandstof, maar inmiddels is de turf op. Ga in Antwerpen in Gilberts brouwershuis kijken en je ziet hoe duurzaam Gilbert het water uit de Schelde in het centrum van Antwerpen omhoog pompte om daar bier van te brouwen.

Meedoen of meer weten? Ga naar www.gilbertjaar2019.nl of mail info@gilbertjaar2019.nl