Gilbertjaar 2019 Verlopen evenementen

Verlopen evenementen

door Gilbert | jul 15, 2019

De Week van de Landverhuizers
Veenendaal is een veelzijdige en kleurrijke gemeente. Met maar liefst 110 verschillende nationaliteiten is het een plek van veel verschillende mensen en verhalen. Het is de plek waar Gilbert 500 jaar geleden turf kwam steken, het is de plek waar in de jaren ’60 gastarbeiders uit allerlei landen in de fabrieken kwamen werken, het is de plek waar mensen worden geboren en de plek waar mensen naartoe verhuizen. Van ver of dichtbij. Mensen zoals jij en ik. Veenendalers. Landverhuizers.
Lees meer>

Gilbert Turfvaart
Van 29 juni tot en met 3 juli werd er gevaren van Veenendaal naar Antwerpen met het oudste, nog zeilende rivierschip van Nederland.
Lees meer>

Gilbert Regatta
Samen met “Gilbert” en enthousiaste inwoners van Veenendaal, vertrok een parade van vaartuigen oa. kano’s, supps, een sloep, een optimist vanaf de steiger bij zwembad de Vallei om op weg te gaan naar restaurant Mucha. Hier werd de replica van de Veense turfaak officieel te water worden gelaten en gedoopt door het bestuur van de gemeente Veenendaal en het bestuur van het Gilbertjaar.
Lees meer>

Gilbert on Tour
Al wandelend door Veenendaal gingen bezoekers mee op ontdekkingsreis en ontdekte zij wie Gilbert nou eigenlijk is. Onderweg werd de groep steeds getrakteerd op een creatieve verrassing door Veenendaalse clubs en verenigingen. Na alle scènes gezien te hebben gingen ze door naar Theater De Lampegiet om de afsluitende scène te bewonderen.
Lees meer>