ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

ZIJ
ZIJN
GIL
BERT

WIJ
ZIJN
GIL
BERT

Gilbertjaar 2019 Nieuws

Column Rijnpost: Volgende week gratis Gilbert Handelsspel spelen

door Gilbert | jul 31, 2019

Column Gilbertjaar, 31 juli 2019 door Rolf van der Kaaden

Veenendaal kent een rijke historie en de Veenendalers zijn al eeuwen een bedrijvig volkje. Dit is allemaal begonnen door een inspirerend ondernemer uit Antwerpen, Gilbert van Schoonbeke. Gilbert had grondstoffen nodig voor zijn fabrieken en bouwprojecten in Antwerpen en kreeg van Keizer Karel V toestemming om hier veen te steken. In Antwerpen werden havens gebouwd en hier werd de Grift uitgegraven om deze grondstoffen via de Rijn naar Antwerpen te vervoeren, sindsdien is Veenendaal een plek vol ondernemende mensen.

Wij van The Circle hebben ons hierdoor laten inspireren om het Gilbert van Schoonbeke Handelsspel te maken. En we nodigen je uit om dit spel op 8 augustus gratis te testen. Doe je mee?

Jullie gaan terug naar 1545 en starten een handelsgilde om mee te bouwen aan een prachtig Veenendaal en een graantje mee te pikken van de nieuwe bedrijvigheid. Jullie doel? Zoveel mogelijk florijnen verdienen door grondstoffen te verkopen aan Gilbert.

Het Handels Spel is een interactief GPS spel dat te spelen is van 6 tot 120 personen. Het handelsgilde dat aan het eind van het spel het slimst zijn wol, sigaren en veen heeft weten te verkopen en de meeste florijnen heeft verdiend wint het spel.

Op volgende week donderdag 8 augustus, de Gildedag tijdens het zomerfestival in Winkelstad Veenendaal, is het Gilbert spel gratis te spelen! Stuur een mailtje naar info@circleveenendaal.nl en schrijf je in als team. Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 teams, elk team bestaat uit 3 tot 5 personen. Je kan dus al vanaf 6 personen het spel spelen.

Het Grote Gilbert Handelsspel is geschikt vanaf circa 10 jaar. In gezinssamenstelling zijn ook kinderen jonger dan 10 welkom. Het spel is voor jong en oud! Het enige wat je nodig hebt is een mobiel met toegang tot de Play- of App Store. Tijdens het spel is een 3G/4G verbinding vereist.

Het spel speelt zich af in de binnenstad van Veenendaal, ouders of verzorgers zijn altijd zelf aansprakelijk indien kinderen het spel zelfstandig spelen. Veel leuker is om gewoon mee te spelen. Wil je meer weten? Kijk dan op www.gilbertspel.nl.

p.s. Het handelsspel is niet alleen op 8 augustus te spelen, maar is natuurlijk ook een gezellig en actief uitje voor teams, vrienden, families en collega’s op andere dagen. Zeer geschikt als uniek teambuilding personeelsuitje, omdat je ons GPS spel in groepsverband speelt, maar ook een aanrader als familie uitje. Het spel bestaat uit 12 spelronden en duurt circa 90 minuten. Reken op 2 uur inclusief de uitleg. Teams bestaan uit 3 tot 5 personen. Om het spel te spelen heb je minimaal 2 teams nodig.